Bli kjent med oss - møt Morten!

Fremover kan dere bli bedre kjent med oss som jobber i NMAS. Vi kommer til å publisere en serie miniintervjuer med våre kolleger - så følg med og bli kjent med oss!

Møt Morten – vår ekspert i næringsmiddelsindustrien

Morten er kjemiingeniør i bunn og jobber i dag mot næringsmiddelindustrien - nøkkelord er proteiner, fett, tekstur til pH, titrering og potensiometri. Porteføljen hans inkluderer produkter fra FOSS, SMS og Hach

Skjermbilde 2025-05-13 095905.png

Hva synes du er mest spennende innen ditt fagrområde akkurat nå?  

– Jeg har veldig varierte oppgaver og kunder, og lærer nye ting hver dag. Et eksempel på dette er å lære mer om produksjon innenfor meieri og kjøtt, slik at vi kan hjelpe kundene å oppnå mer lønnsomme prosesser. Av produktene jeg jobber er det for tiden MeatMaster og Inline ProFoss som krever mest innsats og kunnskap  - begge løsninger som er verdensledende innen HVA DA??

Hva er det beste ved å jobbe innen laboratoriebransjen og NMAS?

– Det er godt å bruke laberfaringen i jobben uten å være på en lab hver dag ... Jeg så rastk i min karriere at jeg trives med å reise rundt og hele tiden treffe nye mennesker - og da passer denne jobben meg perfekt! Det mest tilfredstillende er selvsagt når kunder er fornøyde, får gode resultater av løsningene og produktene de har fra og gir poistive tilbakemeldinger. Og så er jeg veldig glad for at jeg har gangavstand mellom kontor og hjem!

Kan du dele en situasjon der du følte at jobben din gjorde en forskjell? 

– Det er vanskelig å trekke frem enkeltsituasjoner, men føler jeg ofte har gode møter med kunder der jeg hjelper dem med å ta rette avgjørelser basert på erfaringen jeg har. Når jeg og NMAS kan hjelpe kundene til selv å bli bedre og mer effektiv - da vet jeg at vi utgjør en forskjell. Da er det også spesielt hyggelig med gode tilbakemeldinger fra kunder når vi oppnår dette.

Hva er din beste, morsomste eller villeste opplevelse på laben? 

– I min første jobb på laboratoriet på midten av 90-tallet gikk jeg i kun shorts under labfrakk på varme sommerdager, og vi hadde et dedikert avtrekksskap(!!) som det var lov å røyke inn i. Jeg kan vel anta at dette neppe hadde blitt akseptert i nå! 

Hva gjør du når du ikke er på jobb?

– Jeg ser på meg selv som en livsnyter og liker det urbane livet med konserter, gode restaurantbesøk (jeg er nok en liten mat- og vin-aficionado!) og fine sykkelturer. Om sommeren er jeg en flittig bruker av fjorden til bading og piknikk med familie og venner.  

Hva er din favorittmat? 

–  Sushi og sjømat hånd i hånd med avkjølt og tørr Riesling!

Takk til Morten for hans bidrag til vår "Bli kjent med NMAS!"-serien. Har dere spørsmål eller ønsker å snakke med Morten om han fagfelter når dere han på morten.sandell@nmas.no / 909 56 253. Her kan dere se utvalget vi har på FOSS, SMS og Hach:

https://www.nmas.no/leverandorer/foss
https://www.nmas.no/leverandorer/sms
https://www.nmas.no/leverandorer/hach