10 november, 2025
Intervju med Kim Borge
Møt Kim – ekspert på kjemiavdelingen!
Kim Borge er utdannet kjemiteknikker / ingeniør og har jobbet på laboratorier i cirka 10 år med utvikling av polymere. Han har også jobbet innen produksjon og salg de siste 13 årene. Nå er han produktspesialist i avdeling Kjemi hos oss. Han jobber med et bredt spekter av instrumenter og utstyr som f. eks synteseutstyr, partikkelkarakterisering og kromatografi.
Hva synes du er mest spennende innen din bransje/forskning/prosjekter/produkter akkurat nå?
– Stadig behov for mer tekniske og automatiserte løsninger for å kunne gjøre flere forsøk eller analyser med mindre ressursbruk.
Hva er det beste ved å jobbe innen laboratoriebransjen og ditt arbeidsted?
– Etter å ha jobbet på laboratoriet i mange år er det veldig gøy å få lov til å være en dela v et team i NMAS som hovedsakelig jobber som sparringspartner for kundene som trenger nye løsninger. Det å få jobbe med å finne det rette utstyret og metodene til kundens behov er det som gir meg glede.
Kan du dele en situasjon der du følte at jobben din gjorde en forskjell?
– Da jeg jobbet på laboratoriet fikk vi plutselig uventede råstoff problemer med en kjemikalie vi hadde brukt i mange år som skapte problemer i sluttproduktet. Etter å ha jobbet hardt i flere uker med å identifisere problemet var utrolig gøy å konkludere med at vi fant en ny analysemetode som gjorde kvalitetskontrollen ved mottak av kjemikalie enkelt og forutsigbart. Og produksjonen av produkt kunne gjenopptas.
Hva er din beste, morsomste eller villeste lab-opplevelse?
– Nybegynnertabbe nummer 1. var å åpne en flaske på lab og lukte på denne (ikke på korrekt måte) og oppdage på brutalt hvis at det var kloroform (som å få et slag i ansiktet). Lærte fort at det er en god grunn til at man skal vifte forsiktig lukten mot nesen med hånden i stedet for å lukte direkte i flasken.
Hva gjør du når du ikke er på jobb?
– Bruker mesteparten av tiden med familie hjemme eller på fjellet. Når jeg har tid, kjører jeg beredskapsambulanse for Røde Kors.
Hva er din favorittmat?
– Det blir ofte Pizza, men er også veldig svak for Indisk eller tapas.
Tusen takk til Kim for ditt bidrag til vår "Bli kjent med NMAS!"-serie.
Har dere spørsmål eller ønsker å snakke med Kim om hans fagfelter når dere han på kim.borge@nmas.no / 957 02 157. Her kan dere se utvalget vi har på Retsch, Microtrac, Köttermann flere leverandører finner du i oversikten her.